CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șefa statului a participat la Gala Laureaților Concursului republican „Pedagogul Anului”, ediția 2023

Alături de mii de educatori, învățători, profesori, bibliotecari, directori, psihopedagogi, logopezi, angajați din sistemul educațional din toată Moldova, Președinta Maia Sandu a celebrat astăzi „Ziua profesorului”. 

Șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru munca enormă depusă zilnic de dascăli, menționând că aceștia cresc oameni, nu doar discipoli. De asemenea, le-a mulțumit pentru faptul că oamenii pe care profesorii îi cresc și educă sunt solidari, rezistenți la provocările vieții, responsabili și mereu curioși să descopere, să învețe, să creeze.

„Azi am avut onoarea să înmânez premiul „Profesorul anului” lui Pavel Polișciuc, Rodicăi Jăpălău, Liliei Gânu. Premiul „Învățătorul anului” a fost oferit Valentinei Iazinschi, Dianei Castraveț și lui Aurel Leșcic, iar „Educatorul anului” - Dorinei Tronciu, Marianei Popa și Elenei Melnic. Asemenea profesori sunt mulți în Moldova. Trebuie să-i facem cunoscuți, să-i promovăm și să învățăm de la ei. Să le arătăm zi de zi respectul pe care îl purtăm față de meseria lor”, spus Președinta Maia Sandu. 

Președinta a mai subliniat că se dorește ca educația copiilor din Moldova să fie prioritate și la nivel de instituții ale statului, și la nivel de comunități locale, dar și la nivel de fiecare familie. „Vreau să ne unească misiunea noastră de a crește copii împliniți și apți să-și construiască un viitor fericit. Calitatea vieții în deceniile următoare, calitatea sistemului medical, a tuturor serviciilor statului, a justiției, a mediului înconjurător, a stării economiei, a administrației centrale și locale, inclusiv calitatea clasei politice depind de calitatea educației pe care o oferim azi. Iar voi, dragi profesori, sunteți în prima linie a acestui efort. Voi sunteți puntea spre viitor al fiecărui elev și aveți sprijinul nostru în realizarea acestei misiuni. Vă mulțumesc pentru munca dumneavoastră! La mulți ani, dragii noștri profesori!”, a conchis șefa statului.