CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Comunicate de presă

Președinta Maia Sandu, la Summitul OIF: „Francofonia trebuie să constituie un spațiu de solidaritate și cooperare în fața unui război ale cărui repercusiuni nu au precedent”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi la cel de-al 18-lea Summit al Francofoniei. În mesajul adresat șefilor de state și de guverne reuniți la Djerba, Tunisia, lidera de la Chișinău a vorbit despre provocările fără precedent, generate de războiul Rusiei în Ucraina la nivel regional și global, și a pledat pentru consolidarea eforturilor internaționale de a restabili pacea pe continentul european.

Noii miniștri ai Economiei și Mediului au depus jurământul în fața Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu

Președintele Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, și Secretarul de Stat al Ministerului Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, au fost numiți astăzi, prin decret prezidențial, în funcția de miniștri al Economiei, respectiv al Mediului. Tot azi, ei au depus jurământul de învestire în fața Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Șefa statului le-a urat noilor membri ai Guvernului bun venit în echipă și le-a mulțumit foștilor miniștri pentru efort și sacrificiu.

Președinta Maia Sandu i-a salutat pe elevii participanți la Campania „Ziua Ștafetei”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a salutat miercuri pe participanții la Campania „Ziua Ștafetei” - nouă elevi din diferite localități ale țării, care au făcut un tur ghidat al clădirii Președinției și au avut o scurtă discuție cu șefa statului. Tinerii au aflat despre istoricul instituției prezidențiale și despre responsabilitățile Președintelui Republicii Moldova, dar și despre ceea ce înseamnă să fii funcționar public.

Șefa statului s-a întâlnit cu ÎPS Petru, Mitropolit al Basarabiei

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut miercuri o întrevedere cu ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor. Șefa statului l-a felicitat pe ÎPS Petru și toți pe enoriașii Mitropoliei Basarabiei, subordonată canonic Patriarhiei Române, cu prilejul împlinirii, în toamna curentă, a 30 de ani de la reactivarea acestei instituții de cult în Republica Moldova.