CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Comunicate de presă

Șefa statului a desemnat-o pe Veronica Bradăuțanu în calitate de consilieră în domeniul justiției

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul prin care Veronica Bradăuțanu este numită consilieră prezidențială în domeniul justiției. Veronica Bradăuțanu a fost în perioada 2022-2023 consilieră a Ministrului Justiției, totodată activând pentru o perioadă în calitate de Președintă a Colegiului Disciplinar al Executorilor Judecătorești și membră a Colegiului de Autorizare și Disciplină a Administratorilor Autorizați.

Președinta Maia Sandu salută decizia Guvernului nipon de a ne oferi sprijin bugetar în sumă de 100 milioane de dolari SUA

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că, a avut o discuție cu ambasadorul Japoniei la Chișinău, Yamada Yoichiro. „La sfârșitul săptămânii trecute, ambasadorul Japoniei la Chișinău, Yamada Yoichiro, mi-a comunicat decizia Guvernului nipon de a oferi țării noastre sprijin bugetar în sumă de 100 milioane de dolari SUA”.

SUA anunță un ajutor suplimentar de urgență, de 300 de milioane de dolari, pentru susținerea cetățenilor și sprijinirea proiectelor în sectorul nostru energetic

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și Ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, Kent D. Logsdon, anunță că SUA planifică să ne ofere, prin USAID, o finanțare suplimentară de 300 de milioane de dolari ca să depășim criza energetică. Intenția Statelor Unite de a ne ajuta a fost anunțată de Administratoarea USAID, Samantha Power, astăzi la Washington.

Șefa statului a discutat cu Ambasadorul Ucrainei, Marko Șevcenko, în contextul marcării unui an de la invazia rusă

Astăzi, când comemorăm un an de la începerea războiului Rusiei contra Ucrainei, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko. Șefa statului a transmis condoleanțe tuturor celor care și-au pierdut oamenii dragi în acest război nejustificat. Ucrainenii au toată admirația noastră pentru curajul cu care își apără patria, ne apără pe noi și apară întregul continent european în fața agresiunii Rusiei.