Președintele Republicii Moldova a conferit distincții de stat
În cadrul unei ceremonii oficiale desfășurată la Președinție, Igor Dodon a înmînat înalte distincții de stat, unui grup de cetățeni, conferite anterior prin decret prezidențial.
În cadrul unei ceremonii oficiale desfășurată la Președinție, Igor Dodon a înmînat înalte distincții de stat, unui grup de cetățeni, conferite anterior prin decret prezidențial.
Președintele țării, Igor Dodon, a prezidat o ședință de lucru cu conducătorii comisiilor din cadrul Consiliului Societății Civile pe lîngă Președintele Republicii Moldova. Părțile au discutat subiecte actuale și planurile activităților Consiliului pînă la finele anului 2019.
Ansamblu Academic Național de dansuri populare „Joc” a venit la Președinție pentru a exprima recunoștință instituției prezidențiale pentru suportul acordat în vederea participării la Festivalul Internațional Folcloric „Dobrovidenie”, desfășurat recent la Sankt Petersburg.
În cadrul unei ceremonii oficiale, Președintele țării, Igor Dodon, a primit scrisorile de acreditare din partea a patru ambasadori agreați în Republica Moldova: E.S. Steven Mark Fisher, Ambasador al Regatului Marii Britanii și Irlandei de Nord; E.S. Donika Hoxha, Ambasador al Republicii Albania cu reședința la Sofia; E.S. Manuel Larrotcha Parada, Ambasador al Regatului Spaniei cu reședința la București; E.S. Marjut Akola, Ambasador al Republicii Finlanda cu reședința la București.
Pe finalul vizitei de lucru la nordul țării, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a mers la familia Cernea Ioan și Tatiana din orașul Edineț, care cresc cu mare credință și dragoste, 7 copii cu vîrsta cuprinsă între 1,5 ani și 17 ani. Cernea Ioan activează deja de peste 18 ani în calitate de Paroh al Catedralei Arhierească „Sf. Vasile cel Mare” din orașul Edineț.
Aflîndu-se în raionul Ocnița, Igor Dodon a vizitat biserica „Acoperămîntul Maicii Domnului" din comuna Grinăuți-Moldova, care a fost construită în 1991, iar în vara acestui an, din cauza unui incendiu devastator, a fost distrusă în totalitate.
În cadrul vizitei de lucru, Președintele Republicii Moldova s-a familiarizat cu activitatea Zonei Economice Libere „Bălți”. În pofida faptului că ZEL „Bălți” este cea mai „tînără” dintre cele 7 zone economice libere din Moldova, ea se dezvoltă cel mai dinamic. Aceasta include 17 subzone, amplasate în 5 raioane și are circa 70 de rezidenți.