CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Comunicate de presă

Președinta Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor

Șefa statului a felicitat reprezentanții etniei rome, care locuiesc în Republica Moldova, cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor, marcată la 8 aprilie. „Stabiliți pe teritoriul Republicii Moldova de peste jumătate de mileniu, romii sunt astăzi parte indisolubilă a societății noastre multiculturale și multietnice. Romii au dat țării noastre multe personalități de care suntem mândri cu toții, iar efervescența talentelor lor a strălucit pe multe scene ale lumii”, spune șefa statului.

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu reprezentantele Coaliției Naționale „Viața fără violență”

Șefa statului a discutat, astăzi, cu membrele Coaliției Naționale „Viața fără violență”, care depun eforturi să combată violența față de femei și violența în familie.Președinta Maia Sandu le-a mulțumit pentru munca pe care o fac pentru prevenirea cazurilor de violență, dar și pentru ajutorul pe care îl oferă femeilor victime - adăpost temporar și susținere pe termen lung.

De Ziua Mondială a Sănătății, șefa statului susține că se fac eforturi pentru îmbunătățirea serviciilor medicale

Președinta Maia Sandu a fost marți la Spitalul Clinic din Bălți, unde a participat la evenimentul de transmitere a trei analizatoare automate de ultimă generație ale gazelor și electroliților din sânge. În total, 75 de asemenea echipamente vor ajunge în spitalele republicane, municipale și raionale, iar oamenii vor beneficia de analize mai rapide și mai precise.

Președinta Maia Sandu, despre 7 aprilie 2009: „Datoria noastră este să răzbunăm morțile și torturile tinerilor printr-o reformă adevărată a justiției”

La 14 ani după evenimentele petrecute în aprilie 2009, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a venit cu un mesaj în care spune că, atunci, cetățenii noștri, au ieșit în stradă pentru a manifesta pașnic împotriva unui regim corupt. Că oamenii și-au cerut dreptul de a trăi într-un stat liber și democrat și că voiau să-și salveze viitorul.