CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Comunicate de presă

Șefa statului a vizitat orașul Edineț, cu prilejul hramului localității

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a mers sâmbătă seara, la invitația primarului, la Edineț, unde localnicii sărbătoresc hramul orașului. Șefa statului a felicitat edinețenii cu ocazia sărbătorii orașului: „Mă bucur să văd acest oraș dinamic, curat și în plină dezvoltare, care știe să atragă investiții, să susțină afacerile locale, să atragă fonduri europene și să construiască parteneriate în folosul comunității”, a menționat Președinta Maia Sandu în mesajul său.

Președinta Maia Sandu a vizitat trei localități din raionul Strășeni

Șefa statului a fost astăzi într-o vizită în raionul Strășeni și a vorbit cu oamenii din Vorniceni, Scoreni, și Cojușna despre problemele localităților, despre eforturile care se fac pentru a depăși crizele provocate de războiul din Ucraina precum și despre planurile de integrare europeană. „Vom reuși, în pofida greutăților, prin unitate și acționând ca o comunitate. Iar fiecare dintre noi, acolo unde este, poate și trebuie să facă diferența”, a spus Președinta Maia Sandu.

Comisia Națională pentru Integrare Europeană a evaluat nivelul de realizare a Planului de acțiuni pentru implementarea recomandărilor UE și a numit membri noi

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat astăzi Comisia Națională pentru Integrare Europeană (CNIE). Membrii Comisiei au evaluat modul de realizare a Planului de acțiuni pentru îndeplinirea celor nouă recomandări făcute de Comisia Europeană la acordarea statutului de țară candidată Republicii Moldova. Totodată, printr-un decret al Președintei, au fost numiți noi membri ai Comisiei - miniștri, parlamentari, reprezentanți ai organelor de drept și ai societății civile.