CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Comunicate de presă

Șefa statului, de Ziua națională a lecturii: „Vreau să creștem în țara noastră noi generații de lideri - inteligenți, creativi, liberi în gândire!”

Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj video de ziua poetului Grigore Vieru, atunci când marcăm și Ziua națională a lecturii, prin care anunță lansarea Campaniei națională de promovare a lecturii „Cartea Deschisă”. Campania este susținută de către Președinția Republicii Moldova, Ministerul Educației, Ministerul Culturii, Muzeul Național al Literaturii Române precum și de uniunile de creație.

Președinta Maia Sandu: „Siguranța cetățenilor și securitatea țării este preocuparea noastră principală”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a vorbit în cadrul unui briefing despre planurile Federației Ruse de destabilizare a Republicii Moldova și cum acționează instituțiile statului în vederea asigurării securității țării. Șefa statului a spus că au fost recepționate documente de la partenerii noștri ucraineni, care presupun organizarea mai multor activități subversive.

În atenția mass-media! Președinta Maia Sandu a luat act de demisia Guvernului

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a luat act de demisia doamnei Prim-ministre Natalia Gavrilița. „Îi mulțumesc mult pentru sacrificiul și eforturile enorme de a conduce țara într-o perioadă cu atâtea crize. În pofida unor provocări fără precedent, țara a fost guvernată responsabil, cu multă atenție și muncă dedicată. Avem stabilitate, pace și dezvoltare - acolo unde alții doreau război și faliment. Mulțumim mult, Natalia!”, a declarat șefa statului.