CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Comunicate de presă

Președinta Maia Sandu a discutat la München despre securitate, măsuri anticorupție și reziliență energetică

În prima zi a Conferinței de Securitate de la München Președinta Maia Sandu a participat la o masă rotundă dedicată experienței diferitor state și organizații internaționale în combaterea corupției, eveniment la care a vorbit despre angajamentul autorităților moldovenești de a elimina acest flagel din țara noastră, sancționându-i totodată pe toți cei care au delapidat banul public.

Șefa statului face un apel la solidaritate către toți cetățenii pentru a se implica în campaniile de împădurire

Președinta Maia Sandu anunță vești bune după prima ședință de astăzi a noului Guvern: aprobarea Programului Național de împădurire. Programul prevede extinderea în următorii 10 ani a suprafeței de păduri din țara noastră cu cel puțin 145 de mii de hectare, proiectul fiind finanțat din bugetul de stat și din fondurile partenerilor de dezvoltare.

Președinta Maia Sandu a fost desemnată personalitatea europeană a anului 2022 în cadrul premiilor Trombinoscope din Franța

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost desemnată Personalitatea europeană a anului 2022 de juriul Trombinoscope, anuarul lumii politice din Franța. Premiul a fost înmânat joi, 16 februarie, Ambasadoarei Republicii Moldova în Franța, Corina Călugăru, în prezența juriului și editorului Trombinoscope, Francois-Xavier d’Aillieres, a reprezentanților presei franceze, și a personalităților politice marcante de la Paris, printre care și Președinta Adunării Naționale, Yaël Braun-Pivet.

Noul cabinet de miniștri a depus jurământul în fața Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu

Membrii noului executiv au depus astăzi jurământul în fața Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul unei ceremonii oficiale. Șefa statului a subliniat în mesajul său către primul-ministru și miniștri că au sarcina să administreze treburile țării într-o perioadă foarte dificilă, marcată de multiple crize și că așteptările oamenilor față de guvern și față de stat sunt mari.