CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Comunicate de presă

Președinta Maia Sandu a vizitat localnicii din Mihăileni și Recea, din raionul Râșcani

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost astăzi într-o vizită de lucru în raionul Râșcani. „Am fost astăzi în nordul țării, în localitățile Mihăileni și Recea din raionul Râșcani și le mulțumesc locuitorilor acestor comune pentru primirea foarte caldă și discuțiile utile pe care le-am purtat. Prin eforturi comune, cu oameni ca ei - muncitori, inimoși, încrezători - vom reuși să trecem peste greutățile momentului și să construim aici, acasă, o țară europeană”, a spus șefa statului.

Președinta Maia Sandu, mesaj către cetățeni: „Incendierea miriștilor este un obicei barbar care trebuie eliminat”

Președinta Maia Sandu a făcut un apel către cetățeni să fie mai precauți la aprinderea focului în câmp deschis. Săptămâna trecută, au ars 612 hectare de terenuri, iar angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au intervenit în 217 cazuri ca să stingă incendiile de vegetație. De la începutul acestui an, IGSU a avut în jur de 300 de intervenții ca să oprească arderea vegetației uscate, care a compromis peste 830 ha de teren.

Președinta Maia Sandu a plantat puieți la Cruzești, împreună cu echipa Corpului Păcii în Moldova

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a mers astăzi în localitatea Cruzești din municipiul Chișinău, unde a plantat pui de copaci de diferite specii. „Am participat astăzi, împreună cu echipa Corpului Păcii în Moldova, cu organizațiile „The Friends of Moldova”, „Million Trees Moldova” și cu mai mulți locuitori ai satelor Cruzești și Budești la plantarea a 1576 de puieți lângă comuna Cruzești”, a spus șefa statului.