CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Comunicate de presă

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu membrii Grupului de prietenie cu Moldova din Congresul SUA

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu congresmenii David Price, Președinte al Parteneriatului Democratic din Camera Reprezentanților, și August Pfluger, principalul reprezentant al Partidului Republican în Subcomitetul de Informații pentru Securitate Internă și Contraterorism - ambii, copreședinți ai Grupului de prietenie cu Republica Moldova din Congresul SUA.

Procesul de reforme, discutat de Președinta Maia Sandu cu Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu Secretarul General al Consiliului Europei (CoE), Marija Pejčinović Burić. Discuția s-a axat pe cooperarea cu CoE, care de aproape trei decenii este un partener solid în procesul de reformare și democratizare a țării noastre.Șefa statului a subliniat că, în pofida provocărilor aduse de război, autoritățile continuă acțiunile de dezrădăcinare a corupției și de reformare a justiției.

Președinta Maia Sandu a primit Premiul pentru democrație Madeleine K. Albright 2022

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a primit în seara de 6 decembrie, la Washington, Premiul pentru Democrație Madeleine K. Albright 2022, oferit de Institutul Democrat Național (NDI) din SUA. Lidera de la Chișinău a mulțumit pentru apreciere și a menționat că acceptă acest premiu în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova care luptă pentru democrație și libertate.