CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Comunicate de presă

Consecințele războiului din Ucraina, discutate de șefa statului cu Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit miercuri seară cu Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Vicepreședinte al Comisiei Europene.Oficialii au discutat despre programele de asistență oferite de Uniunea Europeană țării noastre, inclusiv pentru diminuarea consecințelor războiului din Ucraina, și despre sprijinul pentru recuperarea post-pandemică a economiei. S-a vorbit și despre nevoia de a susține eforturile umanitare ale Republicii Moldova adresate refugiaților din țara vecină.

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu Roberta Metsola, Președinta Parlamentului European

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut în această după-amiază o întrevedere cu Roberta Metsola, Președinta Parlamentului European. Șefa statului a mulțumit pentru invitația de a vorbi în fața deputaților europeni, după care oficialele au discutat despre situația de securitate din Moldova și din regiune, și despre eforturile noastre de a ajuta refugiații din Ucraina.

Șefa statului a discutat cu Oliver Varhelyi, Comisarul European pentru Extindere și Vecinătate

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi la Bruxelles cu Oliver Varhelyi, Comisarul European pentru Extindere și Vecinătate. Cei doi oficiali au vorbit, în special, despre la efectele războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova și despre eforturile noastre de a sprijini refugiații ucraineni. La fel, s-a discutat despre reformele interne pe care dorim să le accelerăm pentru a ne consolida statul, în pofida situației incerte din regiune.