CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Comunicate de presă

Președinta Maia Sandu a discutat cu mai mulți studenți moldoveni, care își fac studiile în România

Președintele Republicii Moldova a cunoscut ieri un grup de studenți de la noi, care învață în România. În cadrul discuției, șefa statului și tinerii au vorbit despre motivele care i-au făcut să meargă la studii peste Prut, dar și despre acțiunile guvernării de a îmbunătăți calitatea învățământului superior din țară. Tinerii și-au exprimat recunoștința pentru șansa de a învăța la instituțiile din România, iar după absolvire, prin cunoștințele acumulate, ar vrea să contribuie, la dezvoltarea Republicii Moldova.

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu noua șefă a Misiunii OSCE în Moldova, Kelly Keiderling

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat cu șefa Misiunii OSCE în țara noastră, ambasadoarea Kelly Keiderling, care și-a început recent mandatul. Oficialele au abordat evoluțiile mediului de securitate din spațiul estic, profund afectat de războiul Rusiei contra Ucrainei și impactul asupra țării noastre, în special, în regiunea transnistreană.

Președinta Maia Sandu, la Conferința moldo-franceză privind recuperarea bunurilor infracționale: „Accelerarea proceselor de repatriere a acestor bani este vitală”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj participanților la Conferința moldo-franceză privind recuperarea bunurilor infracționale, desfășurată azi la Chișinău. Evenimentul a reunit polițiști, procurori, judecători din cele două țări pentru a discuta și a face schimb de experiență și de bune practici în domeniu.