CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Comunicate de presă

Șefa statului a salutat decizia UNESCO de a include cămășa cu altiță în lista patrimoniului cultural imaterial al umanității

Președinta Maia Sandu a salutat decizia UNESCO, anunțată astăzi, prin care cămășa românească cu altiță a fost inclusă în patrimoniul cultural imaterial al lumii. „Avem, astăzi, o veste frumoasă - arta cămășii cu altiță, element de identitate culturală pe ambele maluri ale Prutului, a fost inclusă în lista patrimoniului cultural imaterial al umanității. Bucuria este și mai mare prin faptul că decizia UNESCO privind acest dosar comun al Republicii Moldova și României vine pe 1 decembrie, o zi specială pentru românii de pretutindeni”, a spus șefa statului.

Președinta Maia Sandu, de Ziua Națională a României: „Și pe o parte, și pe cealaltă a Prutului, oamenii își doresc să trăiască în pace și libertate, într-o casă europeană comună prosperă”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis astăzi, cu prilejul Zilei Naționale a României, un mesaj de felicitare adresat tuturor românilor. „De 1 Decembrie, este o bucurie să sărbătorim împreună România. Să simțim recunoștință față de lucrurile bune făcute de români acasă și pretutindeni în lume, și să împărtășim de ce iubim România”, a declarat șefa statului.