CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a efectuat o vizită la IMSP ”Institutului Mamei și Copilului” din Chișinău

Președintele Republicii Moldova, domnul Igor Dodon, a efectuat o vizită la IMSP ”Institutului Mamei și Copilului”, din Chișinău, care curînd va împlini 36 de ani de la fondare.

IMSP ”Institutul Mamei și Copilului” a fost fondat în anul 1982, iar în prezent, aici activează peste 2000 de lucrători medicali, dintre care 52 de colaboratori științifici. În cadrul instituției respective, anual sînt efectuate peste 10000 de intervenții chirurgicale, sunt tratați peste 40000 de pacienți, primesc asistență medicală la naștere mai mult de 6000 de gravide, iar în cadrul Departamentului Consultativ Specializat Integrat, anual, sunt consultați peste 150000 pacienți.

Astfel, în semn de profundă apreciere a meritelor deosebite în domeniul ocrotirii sănătății, pentru contribuţie substanţială la implementarea metodelor avansate de diagnostic și tratament, pregătirea specialiştilor de înaltă calificare, Președintele Igor Dodon a conferit Institutului Mamei și Copilului, „Ordinul Republicii”.

De asemenea, pentru merite deosebite în domeniul ocrotirii sănătății copiilor, contribuție la perfecționarea procesului curativ-diagnostic și înalt profesionalism, șeful statului a conferit înalte distincții de stat, unui grup de lucrători medicali care activează în cadrul acestei instituții.

În cadrul evenimentului, Președintele țării a mulţumit angajaților spitalului pentru devotamentul şi profesionalismul de care dau dovadă zilnic, pentru responsabilitate şi perseverenţă.