Igor Dodon a înmînat Diploma Președintelui Republicii Moldova muzicianului Radu Rațoi

Astăzi, Igor Dodon a înmînat Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova, muzicianului Radu Rațoi - primul moldovean care a obținut premiul I la prestigiosul concurs Cupa Mondială la Acordeon - 2018, desfășurat în Lituania.

Astfel, Diploma a fost conferită în semn de apreciere a talentului și dăruirii sale artistice, încununate de prestațiile excelente la multiple concursuri internaționale și ca exponent al tinerei generații de soliști instrumentiști.

Tînărul moldovean a participat la Cupa Mondială la Acordeon alături de 100 de tineri artiști din întreaga lume, fiind al treilea acordeonist în istorie care a cîștigat la două categorii într-un an: muzică clasică și muzică variete, precum şi primul moldovean care a obținut premiul I al acestui concurs.

Șeful statului i-a urat succes acordeonistului și l-a anunțat că îl va susține în procurarea unui acordeon nou de care are nevoie stringentă. Președintele țării a reiterat că va sprijini și va promova și în continuare tinerii talentați din toate domeniile, precum și cei care promovează imaginea Republicii Moldova în lume.