CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Comunicate de presă

Președintele țării a participat la expoziția consacrată aniversării a 75-a a Marii Victorii

Președintele țării, Igor Dodon, împreună cu Ambasadorul Republicii Belarus în Republica Moldova, Serghei Ciciuk, și Ambasadorul Federației Ruse, Oleg Vasnețov, cu reprezentanți ai diasporei belaruse, ai unor organizații obștești și de veterani, a participat la expoziția „Belarus trăiește, Belarus luptă...”, consacrată aniversării a 75-a a Marii Victorii, organizată de Ambasada Republicii Belarus în țara noastră și de Centrul cultural Belarus în Moldova.

Igor Dodon a primit scrisorile de acreditare din partea a cinci ambasadori agreați

În cadrul unei ceremonii oficiale desfășurată astăzi la Președinție, Igor Dodon a primit scrisorile de acreditare din partea a cinci ambasadori agreați: E.S. Biljana Gutić-Bjelica, Ambasador al Bosniei și Herțegovinei cu reședința la Budapesta; E.S. Paul McGarry, Ambasadorul Republicii Irlanda cu reședința la București; E.S. Ingrid Kressel Vinciguerra, Ambasadorul Republicii Estonia cu reședința la București; E.S. Yoshihiro Katayama, Ambasador al Japoniei și E.S. Marko Shevchenko, Ambasador al Ucrainei.

Șeful statului a convocat o ședință de lucru cu președinții și primarii unor centre raionale

Astăzi, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a convocat o ședință de lucru cu președinții și primarii a 16 centre raionale în cadrul căreia s-a discutat despre crearea Platformelor Industriale Multifuncționale. Interlocutorii au selectat raioanele în care nivelul de industrializare este cel mai scăzut, nu există parcuri industriale sau zone economice libere.